Torna el club de lectura

Després de les vacances d’estiu, al setembre, sempre torna el club de lectura. Ens retrobem a la biblioteca i sabem que amb la fred arriben nous llibres i noves trobades que enguany enyorem més que mai. Ahir vam fer la presentació de la nova edició i ja sabem què llegirem. Començarem amb Françoise Sagan i la seva suggerent Bon dia, tristesa, un conte pervers sobre l’adolescència i la venjança ambientat durant unes vacances embriagadores a la costa mediterrània, que Sagan va escriure abans de fer els divuit anys, però també una història d’amor i de solitud que Viena ha convertit en un dels seus petits plaers.

Pel novembre serà el torn d’Stoner, de John Williams, tota una vida en una novel·la, que va passar desapercebuda en els seus inicis però que avui és considerada de culte.

Arribarem a Nadal amb la poesia de Felícia Fuster, una autora que es va donar a conèixer ja gran però que va ser una autèntica revel·lació i de la qual enguany celebrem el centerari del seu naixement amb l‘Any Felícia Fuster.

Començarem l’any amb Terra de caimans, òpera prima de Karen Russell, editat per Periscopi, que ens explica la història de la família Bigtree, sobretot de l’Ava, propietaris d’un parc temàtic de caimans i que la mort de la mare sumeix en un caos.

El mes de febrer serà el mes de llegir Vera, d’Elizaberh von Armin, una extraordinària novel·la de suspens en què l’autora desafia les regles del joc sentimental però també una història de maltractament psicològic que molts veuen com la precursora de Rebecca.

Pel març anirem a teatre però abans llegirem Macbett d’Eugene Ionesco, que converteix el Macbeth de Shakespeare en un relat còmic d’ambició, corrupció, covardia i excés. Én la confimació dels impulsos destructors d’una humanitat que es mou per la convicció que només qui te poder pot ser lliure. Està programada dins el cicle Llegir el teatre i la podrem veure al TNC entre els dies 24 de març i 24 d’abril.

Al mes d’abril llegirem Napalm al cor de Pol Guasch, una distopia que narra la història d’una parella de nois que han crescut en una zona militaritzada marcats per unes condicions de vida precàries i per la intolerància de l’entorn cap al seu desig.

Pel maig llegirem Las intermitencias de la muerte de José Saramago, una novel·la que pren una nova entitat en aquesta societat post-pandèmia i esdevé premonitòria. Quan en una país indeterminat la gent deixa de morir es desferma l’eufòria fins que se n’adonen que la nova situació provoca el caos econòmic, social i polític fins arribar al límit del col·lapse.

Arribem al juny amb Vladisvostok de Lluís Olvan, un escriptor català que ja hem acordat que vindrà. La novel·la parla de la Magda i de tot el que va deixar per fer en morir i de com el seu marit, en Tomàs, ho recupera, per saber una mica més qui era la seva dona i mantenir-ne el record.

Finalment pel juliol llegirem Hamnet, de Maggie O’Farrell, una història d’amor i de mort ambientada a l’Anglaterra del segle XVII. Hipnòtica, magistral i terriblement íntima. Amb una prosa molt afinada, “Hamnet és la història d’una dona feréstega, del fill d’un guanter que fuig de la vida que li tocava per dedicar-se a la seva passió, el teatre, i del fill de tots dos, que donarà títol a una de les obres de teatre més cèlebres de tots els temps. I, enmig, el retrat lluminós i vivíssim d’un matrimoni poc convencional, del vincle indestructible entre dos germans bessons i del dolor d’una pèrdua irreparable, devastadora i tristíssima”.

Aquí hi ha la presentació que vam fer

Aquí podeu consultar el díptic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s